Dokumentärfilmer

The Yes Men - Fix the World

2011-10-27 17:04 #0 av: Loveradio

Är det sant att vinstintresset kan rädda världen? The Yes Men (Mike Bonnano och Andy Bichlbaum) infiltrerar storfinansen för att ta reda på sanningen.

I denna dokumentärfilm, som är en uppföljare till The Yes Man, utför duon Mike och Andy ett experiement. Ett experiment som ska rädda världen. Experimentet går ut på att de utger sig för att vara representanter för diverse storföretag som de inte gillar, på en hemsida som är fejkad. Via hemsidan får de sedan inbjudan till olika konferenser där de framför sina bisarra och smaklösa affärsideér. Och ännu mer bisarrt är hur företag och nyhetsredationer sväljer deras lögner med hull och hår.

Bl.a så utger de sig att vara talespersoner för Dow Chemical, företaget bakom miljökatastrofen i Bhopal, Indien. Men som under 20 år har nekat till att vara ansvariga. I en nyhetssändning på BBC som sänds live inför miljoner tittare berättar Andy (som låtsas vara talesman för Dow) att de äntligen tänker ta sitt fulla ansvar. Detta medför att Dows aktiebörs sänks och orsakar stor uppståndelse.

Meningen bakom denna dokumentär är att få folk att öppna ögonen för korruption och girighet. Samtigt som de spelar multinationella bolag rejäla spratt.

Ibland behövs det en lögn för att avslöja sanningen.

Fakta om filmen:

Orginaltitel: The Yes Men Fix the World

Manus: Andy Bichlbaum, Mike Bonnano

Utgivningsår: 2009

Längd: 87 min

Produktionsland: USA, Frankrike, Storbritannien

Övrigt: Prisbelönad

Skriven av: Sara/Loveradio

Källor: IMDb, Nyheter24

/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com

Anmäl
2011-10-27 17:09 #1 av: Loveradio

Här är hela dokumentären dessutom textad.

/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.